Címlap Címlap      Oldaltérkép Oldaltérkép      E-mail E-mail
   Szolgáltatások

Egyszemélyes könyvelő vállalkozó
Az adatok 5 éve nem voltak mentve, régi és kis háttértárolója a sors fintorának köszönhetően nem fizikailag sérült, hanem egyszerűen elfogyott a szabad hely az egyetlen partíción, és maga az operációs rendszer tette tönkre a fájlok adatait tartalmazó táblát.
Az adatok mind visszaállításra kerültek, s beszerelésre került egy dvd-író, heti mentés használatára.

5 főt foglalkoztató bolt
A nyilvántartási és számlázási programjuk volt rajta, rendszeres adatmentés csak évente készült, egy közeli villámcsapás után a számítógép tápegysége 220Volt feszültséget eresztett a 12 Voltra tervezett elektronikára, a motorvezérlő belső szalagkábelei is megolvadtak.
Azon ritka esetek közé tartozott, ahol tisztaszobában szét kellett szerelni a háttértároló eszközt, a lemezek átszerelésre kerültek egy másik beszerzett  házba s elektronikához. Az adatok mind sérülésmentesen meglettek.

12 főt foglalkoztató önkormányzati cég
A hálózat kiépítése során minden számítógépbe türközve (RAID 1 tömb) kerültek beszerelésre a merevlemezek, de 3 év alatt senki nem foglalkozott vele (költségtakarékos megoldásból, informatikust nem alkalmaztak), s az adatvesztés létrejött, mert az adott gépen a raid tömb már egy jó ideje "szólt", hogy sérült, de nem hozzáértőként nem foglalkoztak vele, amíg a tömb másik része is meg nem sérült. A raid tömb sikeresen vissza lett állítva, adat nem veszett el, de a hálózat átnézése után, még egy hasonló kockázatos tükrözés nélküli számítógépet találtam, amely pont az utalásokkal foglalkozó könyvelési számítógép volt.

Egy nagy cég utazó üzletkötőjének a laptopja
A cégen belül létezik informatikai osztály, de ezek nem foglalkoztak a "külsős" laptopokkal. Egyik nap nem indult a számítógép, mint kiderült már pár napja kattogva indult, de még így is használták. A hibajelenségre a számítástechnikai osztály megprbálta javítani a meghajtót, majd mivel nem sikerült szétszedték megnézni mi lehet a baja.
A lehető legrosszabbat tették, az adatok mindegy 30%-a véglegesen elveszett.


Vissza